400 хиляди турски изселници тръгват обратно, заради фалита на турската икономика

Резултат с изображение за голямата екскурзия

Коалиция КОЙ (18 в бюлетината) предупреждава за средно срочно заплаха, която не забелязват нито политиците, нито така наречените „официални патриоти“. Около 400 хиляди турски изселници, които се изнесоха по време на Възродителния процес, почти сигурно ще се върнат обратно. При това, заедно с цялото си домочадие.

Причина за връщането е ескалиращата икономическа катастрофа в Турция, която няма признаци да се обърне. Държавата тръгна надолу, покрай кризата в Сирия, и скарването с Русия. Основният и отрасъл – туризмът, е разрушен поради кюрдския тероризъм, както и поради изтеглянето на руските туристи, които бяха приблизително половината от него. Селското стопанство е рухнало, заради санкциите на Русия. Въпреки подобрението на отношенията, в областта на санкциите, Русия не бърза да ги отменя – основно защото чрез тях осъществява протекционистична политика в полза на своите производители. Дори в последните дни Турция въведе „контра-санкции“, което показва тенденцията. И като завършек на всичко, Ердоган се скара с Европа, която е основен източник на инвестиции, и оснавен пазар.

Всички тези процеси сочат, че турската икономика ще продължи да се свлича. Което означава, че ще се засили натискът за емиграция.

Българските изселници имат паспорти, и реално няма как да бъдат спрени. При работеща икономика, каквато беше Турция до преди време, работата и бизнесът ги задържаха. Но сега няма какво да ги задържи.

Ако 400 хиляди турци се завърнат в България, това при настоящата демографска ситуация ще бъде пълна катастрофа. Хипотетично, известен омекотяващ елемент може да е ЕС, към който да продължат тези турци, тъй като имат право като „европейски граждани“. Но е силно съмнително как ще бъдат приети там, и дали няма да ги заставят да напуснат. Т.е. да се установят в „родината си“. България.

За да не се случва това, Коалиция КОЙ призовава незабавно да се прекрати гражданството на всички изселници. И също – на техните деца, които не са родени в България, и дори не знаят български.

Ердоган с голяма радост ще ни наводни с половин милион човека, които ще станат абсолютно незаобиколим политически фактор. Луди ли сме, пита Коалиция КОЙ…

№18 в бюлетината

Публикувано в Политически позиции. Постоянна връзка.

2 отговора към 400 хиляди турски изселници тръгват обратно, заради фалита на турската икономика

  1. Димитър каза:

    Не знам от къде е информацията за сриващата се турска икономика. Едни градове, като Измир и Бурса са концетрирали във всеки от тях индустрия повече от цялата България. Бурса пък е известен, като европейският Детройт.

  2. Ставраки каза:

    КОЙ не скача е червен….
    Така викахте преди, сега какво Ви е мотото?!?
    Аз не скачам, Аз не съм червен. Скачащите сигурно са се напушили, а на мен не ми е до скачане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *