88% от избирателите ще пуснат за стари партии, и после ще мърморят…

Близо 90 на 100 от избирателите ще гласуват за статуквото, а после 4 години ще мърморят по кръчми и извън тях. Така кандидатът на Коалиция КОЙ в 25 МИР в София – Добри Божилов, коментира очертаващата се изборна ситуация.

Действително, има ръст на желаещите да гласуват за други партии, и сериозно се очаква малка неизвестна сила да преодолее 4-те процента. Но въпреки това, ако съберем данните за старите партии, ще получим покъртително огромно мнозинство за статуквото.

Изборът на нова партия не гарантира промяна, но изборът на стара партия гарантира, че промяна няма да има, коментира Божилов. Ако има някакъв шанс за промяна, той е в новите партии. Дори и после избраните да се продадат, на следващите избори отново – нови нови. Идеята да променяме нещо, като подкрепяме старото, е абсурдна.

Какво означава ГЕРБ и БСП заедно да имат 55-60% от гласовете? Ами те са самият символ на старото и на „системата“. Какво означава така наречените „патриоти“, да имат 15%? Ами те са в политиката от самото начало през 1989 г. Били са и на власт, и в опозиция. Каква промяна да очакваме от тях? Та нали самите те не искаха предсрочни избори, а да остане старото правителство. С Кунева, Митов и Ненчев вътре. Това промяна ли е?

Избирателите са се увлекли по бутафорни мотиви. Червените пускат за БСП, само и само „да не е ГЕРБ“. Герберите пускат за Бойко, само и само „да не са комунистите“. И така и едните, и другите по същество гласуват за едно и също – за старата прогнила система.

Ситуацията всъщност е смешна и иронична. Избирателят сам си кове оковите, коментира Божилов, който стана известен във Фейсбук с представянето на всичко в политиката и живота като шега…

Коалиция КОЙ се надява с усмивка да пуснете за нас. Номерът ни е 18…

Публикувано в Политически позиции. Постоянна връзка.

1 отговор към 88% от избирателите ще пуснат за стари партии, и после ще мърморят…

  1. Владислав С. каза:

    Абсолютно съм съгласен с това мнение на Добри Божилов. От около 15 години гласувам на парламентарни избори само за непарламентарно представени партии с нови лица. И всеки път с тъга констатирам, че съм един от малкото. Имам 2 обяснения: или повечето ни сънародници изповядват политически мазохизъм (към тази категория причислявам и гласуването „само да не е Х!“) или са доволни от управлението на страната през последните 27 години. Ако имате трето обяснение, моля споделете. Ако ние, избирателите, не променим поведението си, няма как да се случи Промяната! Пожелавам Ви успех в неделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *