Тръмп рестартира Космоса, праща човек на Марс… А ние кога ще пратим своя 3-ти космонавт?

Резултат с изображение за союз 33

Тази новина вероятно ще се приеме с насмешка от много хора, но истината е, че това са важните новини на днешния ден, и за тях трябва да мислим. А не за Бат Бойко и Корнелия, които са двете страни на една и съща монета. Това коментира пред избиратели Добри Божилов, кандидат на Коалиция КОЙ в 25 МИР-София, обединяващ Люлин, Надежда и Банкя.

Светът се е превърнал в еснафска консумация на все повече и повече блага, а големите цели са превърнати в подигравка, твърди Божилов. И задава въпроса: „Трябва ли да е така?“

Консуматорското общество на високия жизнен стандарт, и на нищо друго, е нищо по-различно от охранването на прасе в кочина с все повече храна. Без интелектуални и духовни предизвикателства, човекът се превръща просто в най-преуспялото прасе в еволюцията.

САЩ съсипаха космическата си програма, след края на управлението на Рейгън. Беше обявено, че тя е пропагандна акция срещу СССР, и след като заплахата я няма, няма нужда и от програма. Започнаха „икономии“ от НАСА, а в същото време се раздуха социалните помощи, и… разходите за войни. Накрая бе спряна совалката, преди изобщо да имат друг кораб за извеждане на хора в Космоса. Така днес САЩ са в смешната ситуация да наемат място на руските кораби, за да си пращат астронавтите до Международната космическа станция. Те тия астронавти станаха космонавти.

Тръмп очевидно е голям визионер, след като може да издигне подобна цел. Въпросът е в България имаме ли визионери, които да поискат същото. Най-малкото – незабавно 3-ти българин в Космоса, както и рестарт на космическите разработки в БАН. В момента те вегетират. А преди няколко години капсулата на „Союз-33“, корабът на Георги Иванов, бе захвърлена сред боклуците на строеж. Без спасена случайно от отговорни полицаи, и сега е в музей в Пловдив. Но представете си загниването на обществото ни изобщо да се стигне до това.

България е шестата космическа сила на света, но от 30 години не сме правили нищо. Следвахме упадъчната западно-еснафска идеология на чистото ядене. Днес много хора се възхищават на Тръмп. Дано да разберат и това, което прави с програмата за Марс, надява се Божилов.

Самият Божилов е голям почитател на Космоса и на научната фантастика. Като хоби изучава Теорията на относителността, и пише кратки научно-фантастични разкази, които пуска безплатно в Интернет.

Коалиция КОЙ (№18 в бюлетината)

Публикувано в Политически позиции. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *