Турция съди човек за събитие на българска територия… Вилает ли сме им вече? Незабвно прекъсване на дипломатическите отношения…

По изключително арогантен начин Турция започна съдебно дело срещу наши граничари, относно събития, случили се на… българска територия. Това е абсолютна наглост, заслужаваща незабавно прекъсване на дипломатическите отношения с тази ислямизирана диктатура. Коалиция КОЙ настоява правителство и президентът да направят незабавно точно това – закриване на посолствата и изтегляне на посланиците.

Случващото е пряко посегателство над българския териториален суверенитет. Каквито и събития да са се случили на българска територия, те са обект на българското право и българските закони. Нито Турция, нито друга държава може да завежда дела за нещо, което се е случило извън обхвата на техните закони.

С подобно дело Турция не просто се гаври с няколко граничари, които са си свършили работата срещу турски нарушители на морската граница. Тя се гаври с България като де факто я обявява за своя територия, върху която може да правораздава. В някои случаи, подобно нещо може да се зачете дори за „казус бели“ – обявяване на война.

Абсолютна гротеска е българските съдилища и прокуратура да изпълняват „съдебна поръчка“ и да връчват призовки на обвинените. Съдебни поръчки може за деяния на турска територия. Дело за деяние на българска е нищожно, и съдилищата ни нямат работа да обслужват Турция.

Също много важен момент, изискващ остра реакция, е съдбата на въпросните българи. В рамките на страната си, те няма да бъдат екстрадирани. Но това абсурдно дело позволява на Турция да ги обяви за издирване чрез Интерпол. Т.е. тези хора не могат да идат никъде в чужбина, под страх че ще бъдат арестувани по искане на Турция. Това е драстично ограничаване на свободата на европейски граждани, които по евро-договорите имат пълна свобода да ходят където си искат в Европа. Не може човек да трепери дали ще го екстрадират, защото някакъв психясал диктатор се чуди каква идиотщина да измисли, за да се задържи на власт в сриващата се икономически диктатура.

България следва незабавно да прекъсне всякакви връзки с Турция, както и да уведоми Европейската комисия за гаврата с нейни граждани. А страните-членки на ЕС следва да поемат ангажимент да не екстрадират въпросните „обвинени“ по искане на диктатора.

Коалиция КОЙ (18 в бюлетината) припомня, че някои животни разбират само от тояга…

Публикувано в Политически позиции. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *