Минералната вода на Банкя ни я бутилира и продава… Кока Кола

Коалиция КОЙ желае да ви даде един очеизбождащ пример за колонизацията на България, на която е време да сложим край.

Знаете ли, че минералната вода „Банкя“ се бутилира и продава от… „Кока Кола“. Взели са извора и сега това, което правят е да помпат нашата вода, да ползват наши работници, да я продават на нашия пазар, и… да изнасят печалбата в Америка.

Този казус е самият символ на разграбването на България. Става дума за съвсем елементарна дейност – бутилиране на вода. Дори не се произвеждат никакви напитки. Просто се вади водата, бутилира се, и се продава. Няма нужда от кой знае какви технологии, ноу хау и всякакви други глупости, с които се обяснява значимостта на „чуждестранните инвестиции“.

Всъщност, чуждестранните инвестиции у нас са насочени основно към усвояване на вътрешния пазар. Добрата инвестиция е да се построи нещо, да произвеждаме заедно, и да продаваме НАВЪН. Но вместо да стане това, става обратното. Изкупуват всичко и ни превръщат в чист пазар.

Така крайният резултат е, че плащаме такси на чужбинци дори за собствената си вода.

Някой продажен чиновник някога си е подписал този договор, и сега „Кока Кола“ си ни дои, без да има никакъв принос към икономиката, към хората, към технологичното ни израстване.

Всякакви подобни концесии следва да се прекратят, а чужди инвестиции следва да се допускат само и единствено в отрасли, които ще изнасят продукцията. Това е истинският пазарен и и производителен модел, прилаган от Китай, Южна Корея, Япония и пр.

Само на нас – глупците, ни обясниха, че като си разпродадем всичко, ще процъфтяваме. От износ на печалби никой не е процъфтял, това да знаете. Казва ви го Коалиция КОЙ…

№18 в бюлетината

Публикувано в Политически позиции. Постоянна връзка.

4 отговора към Минералната вода на Банкя ни я бутилира и продава… Кока Кола

  1. Кристиян Минков каза:

    Иха, брилянтна статия, няма що. Тази информация е публично достояние от 12 години насам. Няма нищо, което да показва че този текст е релевантен по-какъвто и да е начин. Ако целите да насаждате омраза у Запада поне се опитайте да прилича на компетентен текст. Вашата „статия“ е жалко подобие на коментар върху отминали събития, които никога не са били тайна.

    • Коалиция "Кой" каза:

      Но били ли са въпрос на политическа дискусия, и преосмисляне. Някак много леко започнахме да приемаме безобразията. Минало, свършено, сега ще плащате 30 години напред. Това ли е вашето разбиране?

  2. Pingback: Баща ми прокарваше трасетата на електропроводите, сега ЧЕЗ ми го продават | Коалиция "Кой"…

  3. Pingback: Минералната вода на Банкя ни я бутилира и продава… Кока Кола | Велика България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *